Castra speelde in april 2008

Bruintjes Bier Bruist Beter

Een blijspel van Jim Keulemans, in de regie van Geesje Twigt.

 

Een kunstschilder die er niets van terecht brengt en daardoor zijn verloofde tot wanhoop drijft en een bierbrouwer die het wel eens als schilder wil proberen zorgen voor een bruisend stuk toneel. Want bierkoning Bruintjes doet het als schilder niet zo slecht en de schilder voelt zich beter thuis in de bierbusiness. Daar tussendoor bruisen enkele krengetjes van damesrollen. Een journaliste die de bierbrouwer voor de schilder aanziet en hem als een talent naar voren schrijft. De dochter van Bruintjes die zich stiekem als model aandient niet wetend dat pa de rol van schilder heeft overgenomen. En dan een heerlijk vuurspuwende tante die als klant van de brouwer alsmaar scheldt op de kwaliteit van zijn bier.

 

Rolverdeling:

                            Vincent Vlugter, kunstschilder : Wil Oudshoorn

                            Theo Bruintjes, bierfabrikant : Sander v.d. Heuvel

               Wiesje Brouwer, verloofde van Vincent : Elsie Oudshoorn

         Monica Wigman, secretaresse van Bruintjes : Ilse Beelen

                                  Thea Timmers, journaliste : Teunie Kwint

                                            Lia, schildersmodel : Magrietha Koedam

                 Barbara Oosterhout, hoteleigenaresse : Willeke v.d. Vegt

        Wim Roos, hoofdredacteur en kunstschilder : Henk de Heus

 

                                                               Regie : Geesje Twigt

                                                Kleding / Grime : Jose Steenbakker

                                                       Decorbouw : Andre Borsch, Huib Kwint, Gerard Jeronimus

                                                    Inspecienten : Nico en Ida van Dijk

                                                   Licht / geluid : Jan Breemer, Jos Schrijen 

Speeldata: vrijdag 18 en zaterdag 19 april 2008

Plaats: Vicary Kesteren, (route

 
Klik op de foto voor een vergroting
Vlnr: Geesje, Teunie, Henk, Elsie, Magrietha, Wil, Willeke, Ilse, Sander.


En hier een verslagje van die voorstelling:

Afgelopen week heeft de toneelvereniging Castra weer haar jaarlijkse uitvoeringen gehad. Na eerst woensdag kosteloos te zijn opgetreden voor de ouderen was het vrijdag en zaterdag dan zover. Ondanks dat er een wisseling had plaatsgevonden in het voeren van de regie, wist Geesje Twigt met haar bezielende leiding over alle medewerkers/sters er twee prachtige avonden van te maken. De titel “Bruintjes Bier Bruist Beter” bleek voldoende aanleiding te zijn om veel mensen naar de Vicary in Kesteren te laten komen. Een doldwaas blijspel met een zeer onverwacht slot werd in twee en een half uur aan de bezoekers getoond.
Een “mislukte” kunstschilder en een geslaagde bierbrouwer wisselden toevallig van rol, wat niet opgemerkt werd door een journaliste die de opdracht had de “mislukte schilder” te interviewen en vast te leggen op de gevoelige plaat
Combineer deze persoonsverwisseling met de saus van wat mislukte liefdes en alle ingrediŽnten zijn compleet om er een prachtig toneelstuk van te maken. 

Gelet op de vele reacties en het applaus dat de spelers en de regisseuse na afloop mochten ontvangen kan gesteld worden dat de toneelvereniging Castra er wederom in geslaagd is om haar publiek een paar prachtige avonden voor te schotelen. Ook burgemeester Veerhoek en zijn partner hebben zaterdag avond genoten van het spel.
Eveneens heeft de winnares van de prijsvraag bij de jaarmarkt in september 2007 de beloofde "VIP behandeling" gekregen; ze werd opgehaald van huis, ze mocht op de eerste rang plaats nemen op een versierde stoel en ze werd met alle ťgards omringd door een gastvrouwe.